Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: 2018
Comiat de les classes

COMIAT DE LA KELSY

Imatge
El dia 28 vàrem acomiadar la nostra companya Kelsy, que marxa al Regne Unit a viure. Esperem que continui sent tant bona estudiant i companya. Des d'aquí li desitjem tota la sort del mon i que ens envii alguna foto, ja sigui a través del e-mail (comptedelaula@gmail.com) o fent algun comentari en el bloc. WE LOOK FORWARD HEARING FROM YOU SOON.

FESTIVAL DE FI DE CURS 17/18

Imatge

Codi La Matèria 736112

Per si voleu repassar el tema de medi La Matèria

Los inventos

Imatge
Mireu aquest vídeo que parla sobre invents al llarg de la història. Dilluns en parlarem. Bon cap de setmana.

NOU QUIZZIS : TIPOS DE ORACIONES .CODI 406664

Imatge
Us proposo un nou QUIZZ 406664 (Tema 10: (2) Tipos de oraciones), que és OBLIGATORI fer-lo i teniu temps (10 dies) fins el dia 27 a les 5.30h de la tarda. VAL PER A LA NOTA DEL TEMA 10 que començarem Dilluns  i ja us anticipa els continguts de CASTELLÀ d'aquesta setmana que ve.

NUEVA TAREA DE CASTELLANO Y QUIZZ

Imatge
Buscad en el Symbaloo el icono CAMPO SEMÁNTICO y haced este sencillo ejercicio (un minuto). que os ayudará a entender el tema de  CASTELLANO  de la pròxima semana.  Aquí os dejo un cuadro explicativo de lo que es un CAMPO SEMÁNTICO  y os dejo tambien un QUIZZIS para los que queráis ir practicando.  CODI:   862610 Recordad que el dia 18 tendremos examen de este tema y cuanto más practiquèis los ejercicios más posibilidades tendréis de obtener mejores notas. Un ratito ( 15 o 20 minutos) cada dia es suficiente. DISFRUTAD DE LA FIESTA MAYOR.

A LA PÀGINA DE PLÀSTICA TENIU UNA NOVA ANIMACIÓ

La he fet perquè a partir d'avui tractarem aquest tema tan a plàstica com a medi, ja que encetem el tema MEGABIT en el que tractarem les noves teconologies i aprofitarem per fer algunes animacions (pel·lícules de animació) Què us sembla? Visiteu la pàgina de PLÀSTICA a l'enllaç de sobre i veieu les meves animacions. NOTA: No patiu si tarda una mica en carregar-se els vídeos, tingueu paciència.

NUEVO CUESTIONARIO QUIZZIS DE CASTELLANO

Imatge
US HE PENJAT UN ALTRE QUIZZ PER A COMENÇAR A TREBALLAR ELS DETERMINANTS. CODI: 863487

NOU QUIZZ DE CASTELLÀ

HOLA A TOTS. He penjat un NOU QUIZZIS  CODI: 016974 aquest és de CASTELLÀ i servirà per repassar una mica tots els temes de gramàtica que vàrem fer el trimestre passat i per a preparar-nos de cara a l'exament de fi de curs que farem aquest trimestre on avaluarem tot el que hem après durant el curs. No cal dir que és OBLIGATORI fer el QUIZZ i teniu de temps fins al: DIUMENGE 13 de MAIG  a les 8.00 PM. Al Symbaloo us he posat l'enllaç de la REAL ACADEMIA DE LA LENGUA ESPAÑOLA. HI HA EL DICCIONARI MÉS COMPLET QUE EXISTEIX DE CASTELLÀ. Si no enteneu una paraula és el millor lloc on trobar el significat. Per cert al qüestionari hi ha un lloc per posar LIKE si us agrada. Acabeu de gaudir del cap de setmana i FINS DEMÀ.

QUÈ US SEMBLA?

Imatge
US SEMBLA JUST LA MANERA QUE EL PROFESSOR VOL AVALUAR  ELS ALUMNES? (EN AQUEST CAS,AVALUAR ÉS EL MATEIX QUE FER UN EXAMEN) QUI TRAURÀ MÉS BONA NOTA? QUI NO APROVARÀ L'EXAMEN? DILLUNS EN PARLEM.

COM CALCULAR LA DENSITAT DE POBLACIÓ

Imatge
Per calcular la densitat de població d'un estat, ciutat, o municipi es divideix els habitants entre els km²

LENGUA CASTELLANA. RECETA DE UNA PIZZA.

Imatge
Mirad este vídeo tan entretenido donde os enseñan a hacer una pizza fácil. En clase hablaremos de ello. Hasta luego.

MEDI. TEMA 7.LA SOCIETAT CATALANA I LA SEVA CULTURA

RESPOSTA DE LA REAL ACADEMIA DE LA LENGUA ESPAÑOLA

Imatge
Hola. Recordais que enviamos una carta a la RAE (Real Academia de la Lengua Española) porque surgió una duda de porqué las palabras: FRÍO, LEÍAIS O HABÍA llevaban acento si eran según la tónica palabras llanas acabadas en vocal y "S"? Bien, pues nos han contestado desde la Real Academia de la Lengua Española y aquí podéis leerla. El lunes lo comentaremos en clase.

FEU UN COP D'ULL AL PROPER TEMA

Imatge
MEDI :TEMA 7. CATALUNYA. INSTITUCIONS.SÍMBOLS. POBLACIÓ. Feu algunes de les activitats del JCLIC per que dilluns comencem aquest tema i ja començarà el repartiment de punts per a aquells que hagin treballat. BON CAP DE SETMANA!

UN TRUCO SENCILLO PARA RECORDAR CUANDO ES HIATO

EL QUÈ HEU DE SABER DE CARA A L'EXAMEN DE CASTELLÀ

Imatge
En aquest bloc teniu varies entrades que us ajudaran a repassar per a aprovar l'examen d'aquesta setmana que farem DIJOUS! I els temes són aquests: Cuales son las vocales abiertas (fuertes) y cuales las cerradas (débiles) Con que vocales se forma un diptongo y el hiato Que es la sílaba tonica y saber distinguirla en cada palabra Cuando se acentuan las palabras segun sea agudas, llanas ...etc Distinguir palabras bien acentuadas de mal acentuadas Tipos de palabras según la sílaba tónica: aguda,llana....etc Distinguir ejemplos de cada una Qué y cuales son las palabras homónimas y las dos clases que las componen Diferencia entre homófonas y homógrafa: Distinguir ejemplos de cada una Qué es la polisemia Saber separar las palabras por sílabas (sobre todo cuando hay un hiato o un diptongo) Estudiad un ratito cada dia, no hace falta estar todo el dia estudiando, eso si, cuando lo hagáis no estéis pensando en otra cosa, concentraos y haced los ejercicios de

CONCURS DIBUIX MONDRAGÓ

AQUÍ TENIU LES INSTRUCCIONS PER A PARTICIPAR AL CONCURS

CUENTO EL PRÍNCIPE FELIZ de OSCAR WILDE

LLEGIU EL CONTE I DESPRÉS FEU LES ACTIVITATS DE JCLICK QUE TROBAREM AL FINAL DE AQUESTA ENTRADA AQUÍ HI TENS LES ACTIVITATS SOBRE EL CONTE QUE ACABES DE LLEGIR

REPASAMOS SÍLABA, HIATO, DIPTONGO Y ACENTUACIÓN

REPASAMOS SÍLABA, HIATO, DIPTONGO Y ACENTUACIÓN CON ESTOS EJERCICIOS EN JCLICK

INTERPRETACIÓ DE MAPES DEL TEMPS

COMO SE ACENTÚAN LOS HIATOS Y LOS DIPTONGOS

Imatge
Un buen truco para recordar cuando se acentúan los diptongos y los hiatos. ACTIVIDADES

VÍDEO. DIPTONGO E HIATO

Imatge
ESTA SEMANA VAMOS A HABLAR DEL DIPTONGO Y EL HIATO. QUIERO QUE MIRÉIS ESTE VÍDEO QUE ES MUY ILUSTRATIVO PARA COMENZAR A FAMILIARIZARSE CON ESTOS CONCEPTOS: DIPTONGO E HIATO. EN EL VÍDEO VERÉIS QUE EL AUTOR HACE UN ESQUEMA CON DIBUJOS PARA EXPLICAR LOS CONCEPTOS, S I LO COPIÁIS LO ENTENDERÉIS FÁCILMENTE, ASÍ QUE ESOS SON LOS DEBERES DE ESTE FIN DE SEMANA.  YA SABÉIS QUE HAY PUNTOS EN JUEGO. HASTA EL LUNES. BUEN FIN DE SEMANA. Si quieres saber más aquí tienes otro vídeo divertido

TEST ADJETIVOS (PARA PRACTICAR)

ADJETIVOS Aquí tenéis un formulario de preguntas para repasar los adjetivos El adjetivo de esta frase es de una terminación o de dos? Me gusta pintar flores amarillas. una terminación dos terminaciones amarillas gusta De qué grado es el adjetivo de esta frase: Vivo en una casa confortable. comparativo superlativo positivo ninguno Señala el adjetivo de esta oración: Miguel es un alumno responsable. Miguel Alumno responsable no hay ningún adjetivo De qué grado es el adjetivo de esta frase: En la fiesta estrenó una camisa blanquísima. concordancia comparativo superlativo positivo De qué grado es el adjetivo de esta frase: El guepardo es más veloz que el león. Superlativo comparativo positivo primer grado Qué clase de adjetivo es el que aparece en esta frase: Los monos corren menos que los perros. comparativo de igualdad comparativo de superioridad comparativo de inferioridad positivo Cual es un adjetivo comparativo de inferioridad? Tengo

LATITUD I LONGITUD

Imatge
Hola. Vull que mireu aquest vídeo que és molt curt i us parlarà de dues coses que seran importants durant la propera setmana. Quan mirem un mapa, és important saber què és la longitud i la latitud, ja que d'aquesta manera podem localitzar-hi qualsevol punt del mon. FEM UN JOC? Busqueu la localització de Lleida en els mapes. Ja sabeu, la seva situació segons longitud i latitud. Si escolteu el vídeo atentament i mireu el mapa de sota ho resoldreu! 5 PUNTS PER A AQUELLS QUE PORTIN DILLUNS LA SITUACIÓ DE LLEIDA 3 PUNTS MÉS PER ALS QUE PORTIN A MÉS LA RESPOSTA A EN QUIN PARAL·LEL ESTÀ LLEIDA- ANIMEU-VOS !!!! si no es veu el punt exacte podeu buscar-ho a Internet o fer una aproximació TROBAREU MÉS INFORMACIÓ AQUÍ

PASOS PARA ESCRIBIR UN REPORTAJE

Imatge
RECORDAD! Tenéis que escribir un reportaje sobre algún tema que os interese. Como vamos a hacerlo durante esta semana, es interesante que echéis una ojeada a este vídeo en el que se explican los pasos necesarios a seguir. Os recomiendo que el lunes vengáis con la idea lo más clara posible para aprovechar mejor la clase.

VIDEO IMAGINE

Imatge
MIREU EL VÍDEO I PENSEU COM US AGRADARIA FER-LO. HEU D'APORTAR IDEES.

PANGEA. LA FORMACIÓ DELS CONTINENTS.

Imatge
Aquí teniu un vídeo de com es van formar els continents. Mireu-lo SOLS DURA MIG MINUT i ho explica molt be. Serà útil per les tasques de la setmana cultural que celebrarem aquesta setmana. També teniu aquest mapa que us servirà per localitzar els diferents països. Servirà per les tasques de la setmana. I en aquest ENLLAÇ hi trobaràs el mapa  Google maps, et pot servir per a la recerca que farem. Si t'ha agradat clica a sota on diu "divertit" o a "interessant", també pots fer un comentari.

DEURES A CASA

Imatge
RIUS DE CATALUNYA. Heu de fer les següents activitats a casa per a preparar la propera classe . Ja sabeu, contra més practiqueu més aprendreu. ACTIVITAT A CASA  ACTIVITAT PER CASA 2 Primer feu la opció veure/aprendre polsant el botó de dalt a la dreta i quan creieu que ja ho sabeu premeu la opció jugar/practicar. Si us concentreu en la tasca amb 10 MINUTS CADA DIA N'HI HA PROU per millorar molt. El dia que comencem aquest tema a classe els qui hagin estudiat/jugat aquí obtindran punts que aniran directament a les notes del trimestre. ÀNIMS!

CLICKA AQUÍ PARA PRACTICAR

Imatge
AQUÍ ENCONTRARÁS NORMAS Y EJERCICIOS DE ORTOGRAFÍA PARA PRACTICAR http://roble.pntic.mec.es/~msanto1/ortografia/

CLICKA AQUÍ PER A CONSULTAR ELS RELLEUS DE CATALUNYA

Imatge
Aquí podeu consultar els principals elements de relleu de Catalunya